Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова  днес получи персонална награда по време

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова  днес получи персонална награда по време
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч получи награда в София по повод световния ден на туризма 

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова  днес получи персонална награда по време на публична гала във връзка Световния ден на туризма,  организирана в София от списание „ Дестинация България “. Грамотата е за „ Принос в одобряването на туристическия артикул в общината “ за 2022 година При връчването Корнелия Маринова сподели:

„ Приемам премията като отличие за целия екип, за културните и исторически институции в Ловеч, които са част от многообразието, което сътворяваме. Община Ловеч към този момент работи върху основаването на туристически портал. “

Кметът на Ловеч подари на домакините първата дипляназа новия туристически артикул, който ще бъде показан като визуализация идната седмица по време на Годишната среща на АПТТА. Нарича се „ Старите къщи на Вароша разказват за сподвижниците и делото на  Васил Левски “.

На събитието в София  бяха отличени и други общини, персони, компании и туристически обекти, съдействали за развиването, припознаването и одобряването на България като целогодишна туристическа дестинация. Наградените бяха приветствани от министъра на туризма Илин Димитров.

Припомняме, че Община Ловеч работи за устойчивото развиване на туристическата промишленост в унисон с общото припознаване и одобряване на България като целогодишна туристическа дестинация. Целта е  да се утвърди конкурентоспособността и да се разпространява един резистентен туристически артикул, който да има своята непокътната ниша на пазара. В Ловеч посетителят може да се впусне в едно „ занимателно премеждие на кръстопът “ сред новаторското, историческото завещание, природата и съвремието. Това от време на време са прекарвания отвън добре „ познатите пътеки “, което кореспондира и с мотото  на Световния ден на туризма 2022 година  –  „ Преосмисляне на туризма “. Духовността витае в атмосферата над град Ловеч.

Същевременно има нарастване на постъпилите доходи през 2021 година спрямо предходните две години, едната белязана със застой  поради Covid-19. Положителната наклонност продължава и през 2022 година Постъпилите доходи в туристическите обекти през първото полугодие на 2022 година са 187 176 лева, в съпоставяне със 156 964 лева за същия интервал на 2021 година, с 19,25% повече. Броят на посетителите е повишен с 6% спрямо предходния интервал.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР